piątek, 10 czerwca 2016

Poncha de morango

Ciągle w truskawkowym nastroju.
 Tym razem rum(aguardente) z musem truskawkowym, maderska poncha w trochę innej wersji i przy okazji bardziej gęsta. Oczywiście poncha najlepsza jest z pomarańczami, ale truskawki w każdej wersji dają szczęście, więc czemu nie z rumem?:)
Co prawda moja pierwsza wersja była chyba zbyt rumowa.... dlatego tutaj podaje trochę zmienione proporcje, bo nie każdy jest w stanie wchłonąć takie ilości rumu(to tylko dla doświadczonych życiem na Maderze;)
A przepis najprosztszy.









Poncha truskawkowa

Składniki:

500 g truskawek
50 ml rumu
3 łyżki miodu





Wszystko razem wrzucić do  blendera i zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.

Przelać do szklanek, można dodać kostki lodu, przekrojone truskawki albo miętę.

Pić z radością!









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia